Solkarina Sinnligkunskap

Usui Shiki Ryoho

Chakra är en karta ingen sanning

Takata talade om att Reiki är en livskraft som genomströmmar allt levande. Det blir allt vanligare i samhället att vi talar om chakran som om det vore en sanning i relation till Reiki.  När jag lärde mig Reiki för 1990 sedan talade ingen om chakran och det var inte ens viktigt. Chakra är bara ett sätt att försöka göra något obegripligt förståeligt, ganska typiskt i vårt moderna samhälle, det är en term vi använder, en karta.

Men chakra är en filosofi som tillhör en del av en österländska kulturen.  Reiki översatt till Japanska blir i princip healing, ”dra till sig livsenergi”. Så i Japan används ordet Reiki flitigt istället för healing. Ser man på andra traditioner som t ex de andiska indianerna har de samma övertygelse om att det finns en livsenergi som strålar igenom allt levande, den kallas då för Kausay Pacha (världen av levande energi). Den finns överallt i våra kroppar ända in i varje cell, det är skillnad från de chakrakanaler vi så gärna talar om.  En inkaindian har inga chakran utan nawis som är ”energiögon” som ser, ungefär som att känna energi. För mig är det här viktig kunskap därför att det jag kan lära av det här är att livsenergin finns i allting och är egentligen inte kopplad till några rör eller kanaler inom oss, någon pelare av ljus eller annat.

Livsenergin finns i varje cell i hela kroppen. Ju mer vi lever ett avslappnat liv där vi mår bra desto mer ökar det här flödet. Det är det som gör att vissa människor bara utstrålar värme helt och hållet från kroppen. . För det är Reiki och är i egentligen inte alls kopplat till några chakran eller kanaler.  En kärleksfull människa flödar Reiki och i auran finns det också ett flöde av Reiki, livsenergi. Genom att vi gjort Reiki till en metod kan vi också använda kraften i livsenergin.

Så flöda Reiki genom varje cell i din kropp då först lever du din Reiki. Sätter du din Reiki i kanaler så stänger du in den. Låt det vara ett moln av Reikienergi i din aura.

Njut de gånger du kan vara i samma rum som en människa som strålar livsenergi från varje cell i kroppen

Text:Solkarina

 

 

Solkarina Sinnligkunskap

Andlig podd Solkarina Sinnligkunskap

Youtube Solkarina

Instagram

Facebooksida

Reikibloggen

Kurser och utbildningar

 

18 apr 2019