Solkarina Sinnligkunskap

Usui Shiki Ryoho

När är det Reiki och inte?

Vill du bli en riktigt duktig Reikiutövare och följa Reikiflödet då ska du inte göra avläsningar. När du gör avläsningar då gör du inte Reiki.

Reikienergin vet var den ska läka. Den dras automatiskt dit där den behövs. Om vi börjar analysera så kommer vi att börja manipulera. All avläsning är manipulation.

I Reiki diagnostierar vi inte överhuvudtaget. Det är inte Reiki och Reikisystemet är inte heller uppbyggt för att man ska diagnostiera eller göra avläsningar. 

När jag lärde mig Reiki för 30 år sedan och i det materialet som Takata och övriga Japanska utövare lämnat efter sig där är det tydligt. Man lär sig inte att diganostiera, förstå eller läsa av människor på en helg.

Under en helg är det viktiga att lära sig hur du använder Reikienergin på dig själv och andra. När man börjar lägga in new age tekniker, symboler som inte hör till Reiki blir det något helt annat man gör. Därför Rekommenderas i den klassiska Japanska Reikin att du fokuserar på Reikiflödet.

Vi ska leva i flöde, Reikiflöde. Inte med symboler som betyder saker. Inte i filosofi. Inte i antaganden eller generaliseringar.

Vi kan känna vad andra känner men vi kan aldrig se en människas hela livserfarenhet. Just därför kan vi inte heller analysera

Vem ska diagnostisera? Läkarna förstås det gör inte en Reikiutövare. Reikimetoden är så upplagd från tidernas begynnelse att det är enkelt att lära sig. Alla kan lära sig och det är Reiki. När inte alla kan lära sig Reiki enkelt då är det inte längre Reiki.


Solkarina // Hemsida

Solkarina Sinnligkunskap

Andlig podd Solkarina Sinnligkunskap

Youtube Solkarina

Reikipodden youtube

Instagram

Facebooksida

Reikibloggen

Kurser och utbildningar

 

 

4 jul 2019