Solkarina Sinnligkunskap

Usui Shiki Ryoho

Epilepsianfall och Reiki

En elev som arbetar inom vården berättar följande 2012

När jag gick min Reikimaster/lärare utbildning hos Solkarina var jag med om en både spännande men även en lite skakig upplevelse i Reikins positiva tecken.

Jag tillsammans med 4 andra kvinnor hade precis avslutat helgens pass och skulle resa hemåt från det ställe vi övernattade på. Vi hade precis ätit frukost och jag höll på att samla ihop mina grejor för den kommande avresan. Plötsligt blir en av kvinnorna väldigt tyst och gick in i sig själv. Efter några sekunder ser jag i ögonvrån att hon blir alldeles stel och börjar krampa. Det visar sig att hon får ett epileptiskt anfall. Som tur var fanns hennes make i soffan bredvid henne som hade varit i dessa situationer ett antal gånger under deras år tillsammans, vilket var en stor trygghet för mig.

Instinktivt började vi Reikielever direkt ge henne Reiki. Jag höll om hennes fotsulor, den andra kvinnan höll i hennes händer och den tredje kvinnan höll hennes huvud i sina händer. Tillsammans i tystheten gav vi henne Reiki ända tills hon slutade krampa. Det var en oerhört stark upplevelse. Både energimässigt och emotionellt. Det var en speciell upplevelse att se en person vara helt utslagen i kramp och kunna få ha fördelen att kunna hjälpa till under tiden, samtidigt som jag blev väldigt rädd och ville ringa ambulansen. Där kom hennes mans erfarenheter in och vägledde mig till ett lugn. Under själva Reiki stunden kände jag hur mycket krafter som strömmade genom mig. Mina fötter brann mot golvet och hela min kropp genomsyrades av energier och vidare till kvinnans kropp. Det var som ett stort sug. Jag visste direkt att dessa energier skulle hjälpa henne och det skulle bli intressant att få ta del av det.

När kvinnan slutat krampa tog vi våra tillhörigheter och smög oss ut, så paret fick vara ensam i lugnets tecken och att kvinnan skulle få vakna upp i ro med sin make i hemmet utan personer omkring sig.

Jag fick senare ett samtal från kvinnan som berättade att hon var mycket piggare när hon vaknade ur sitt kramptillstånd och dess efterdyningar, än vid tidigare anfall där hon inte fått Reikienergi. Hon var inte lika trött och själva tillfrisknande gick snabbare än vanligt, vilket känns tillfreds-ställande att jag med min Reiki kunde få ha fördelen att få vara med om. Det var en fin lära trots en medmänniskans påverkan av sjukdom. Detta kommer att följa mig som en del i mitt utvecklande inom Reikin. Jag vet att det var en viktig insats vi tre Reikielever gjorde för denna kvinna just i detta tillfälle.

Observera att de endast lugnade kvinnan de "behandlade" henne inte.

 


 

www.solkarina.se

Solkarina Sinnligkunskap

Andlig podd Solkarina Sinnligkunskap

Youtube Solkarina

Instagram

Facebooksida

Reikibloggen

Kurser och utbildningar

Reikigrupp på facebook

Solkarinas andliga facebookgrupp

19 apr 2019