Solkarina Sinnligkunskap

Usui Shiki Ryoho

Elev berättar om att lära sig Reiki

 

Det började med en kompis, som hade hästar i grannstallet, hon är väldigt medial. En gång var hon hos en annan hästkompis och kände på hennes häst och gav den healing eftersom den hade problem med magen, när hon står där och känner och helar säger hon plötsligt till mig.
- Kom och känn här, du har det här i dina händer.

- Vem, jag? Jaha! Jag känner på hästen och till min förvåning så känner jag kyla där det behövs healing och lagom varmt där det är balans så att säga.


- Jamen det var ju läckert, jag känner ju faktiskt!

Inte långt där efter, ca 6 månader kanske, frågar en annan kompis om inte jag vill vara med och lära mig Reiki. Med hästen i färskt minne, så tycker jag att det kunde ju vara intressant. Vi åker ut till en bystuga på en otroligt naturskön plats utanför Falun. Året är -98, Våran lärare är en otroligt varm och engagerad person med en stor kraft i sin Reiki, det är en sådan härlig energi i hela lokalen. Jag går senare även Reiki II för honom. Min starkaste upplevelse efter att jag gått Reiki I, är nog att jag fick en helt annan syn på livet.

Jag retar mig inte längre på småsaker och på olika personers sätt att vara. Jag fick en helt annan överblick på livet, jag ser vad som verkligen är viktigt och vad som är världsliga saker.
Mitt nya utryck blir precis som Karlsson på taket: Det är en världslig sak! Ett bra uttryck när vänner fastnar i diverse skvaller som jag tycker är helt ointressant. Jag började också vara i Reiki flödet, att hela tiden ta in och flöda Reiki så att alla som jag möter och jobbar hos (jag jobbar med hemservice) kan suga åt sig energi utan att tömma mig. Jag fick och får ofta fortfarande höra att det är så skönt när du kommer. Jag tror inte det beror på att jag enbart är fantastiskt duktig på att städa.

Jag kommer ihåg en speciell dam som kunde sitta och bara suga i sig och njuta av min energi när jag kom, hon var otroligt sensitiv och intresserad av andliga ting. Hon kände också tydligt av om någon person inte trivdes med henne då blev hon sur och tvär och ville inte att de skulle komma tillbaka. Hon hade en del från kommunens hemtjänst som inte trivdes att vara där.
Hon tankade verkligen Reiki från mig och var alltid glad och tillfreds när jag varit där. Det var även ömsesidigt jag kände mig alltid stärkt när jag varit där.

Men jag har också tvivlat på Reikins verkan. När jag inte kan få bort huvudvärken som jag ofta lider av till exempel. Då har jag ifrågasätt Reikins verkan. Då tänker jag att om man inte ens kan få bort sin egen huvudvärk vad kan Reiki då göra för nytta hos andra. Då har jag fått till mig att jag måste arbeta med grundproblemet som stress och arbetsställningar. Man kan inte bara kvickfixa med Reiki utan att se till helheten. Jag har ju även hjälpt andra med ryggbesvär och armar och ben mm. Så visst fungerar det. Var ödmjuk för denna otroliga kraft känn tacksamhet för att den kommit i er väg och gå ut och flöda reiki!

©Solkarina.se

21 apr 2019