Solkarina Sinnligkunskap

Usui Shiki Ryoho

Energiutbyte

20131215

I den gamla historien kring Usui berättas att han hjälpte människor att få ett bättre liv genom att ge dem healing. Han upptäckte dock efter ett tag att de kom tillbaka till honom och de blev inte lyckliga och nöjda. Då förstod Usui vikten av energiutbyte. Genom historien har detta kommit att användas på många olika sätt. En del har menat att därför måste man ta betalt för Reiki för det måste vara någon form av energiutbyte. Till mina elever säger jag att energiutbyte får de genom att de får lära sig mer om Reiki när de ger Reiki.

Energiutbyte kan nog ske på många olika sätt. Jag arbetade på ett företag 1993-1994 med energimassage och Reiki, jag var där 3 dagar i veckan och gav energimassage och Reiki till hela personalstyrkan på 60 personer. Efter något år upptäckte jag att de kom in till mig, satte sig i min energimassagestol, pekade var de hade ont och underförstått sa: fixa mig. Sedan blundade de och drömde sig bort, för jag skulle ju göra jobbet. Och det var just det, som fick mig att tröttna på att arbeta med behandlingar ute på företag. Jag tror det är väldigt viktigt med ett energiutbyte av något slag. Genom att den som får behandlingen gör en motprestation och helt enkelt tar emot genom att vara närvarande. Detta är en fråga som hela tiden dyker upp inom Reiki fast i olika former.

Häromdagen frågade jag en nybliven facebook-vän hur hon klarade av att hålla kvalitet inom Reiki och försörja sig när hon tog så lite betalt. Hon tog 700 för en Reiki 1 och ungefär lika för en Reiki 2 och bara en tusenlapp för en Reiki 3.

Jag grubblar mycket om människor verkligen tänker till hur de använder Reiki. Ibland får jag känslan av att köpa en Reikikurs är som att köpa en bok och ställa in i bokhyllan för att aldrig använda mer.

Jag kan däremot se att de som betalar lite mer, de väljer verkligen att lära sig Reiki och låter inte kunskaperna ligga och damma bort någonstans. Energiutbyte kan ske på många olika sätt. Men jag kan konstatera på samma sätt som Usui gjorde att om det finns någon form av prestationskrav, energiutbyte då lär sig människor bättre Reiki. Genom att inte låta Reiki damma igen när man lärt sig det så får man kunskap om Reiki, erfarenhet.

Det i sin tur gör att kvaliteten ökar, men om jag blir den som botar och förändrar då är det ju inte Reiki som gör det utan jag. Och jaget är alltid begränsat på ett helt annat sätt än vad Reiki är. Jag tror det är bra att fråga sig själv:

”Vad är ett bra energiutbyte för mig?” När jag ger och får Reiki.


Solkarina Sinnligkunskap

Andlig podd Solkarina Sinnligkunskap

Youtube Solkarina

Instagram

Facebooksida

Reikibloggen

Kurser och utbildningar

20 aug 2019