Solkarina Sinnligkunskap

Usui Shiki Ryoho

Reiki i vården men hallå

20131213

Vakna nu då.

Enligt en artikel i Aftonbladet 20111026, av Lisa Röstlund, så har socialstyrelsen beslutat att det går bra att vara healer och samtidigt läkare. Det viktiga är att inte praktisera dessa två samtidigt. Vilket innebär att om en läkare, ”och det bör då beröra all sjukvårdspersonal”, vill utföra healing på fritiden så är det inget problem för deras yrkesroll.

Man får inte blanda ihop rollerna bara, säger socialstyrelsen. Sen kommer vi till nästa aspekt som jag tycker är viktig information. Läkarförbundet ställer sig enligt artikeln inte bakom den läkare som anser att healing ska införas i den svenska vården. Marie Wedin säger till Aftonbladet: ” att inom medicin ska det ges vård som är i enlighet med vetenskapliga bevis och beprövad verksamhet”.

Det är därför, mina Reikivänner, som vi ska dokumentera alla Reikibehandlingar vi gör och tillsammans starta Reikiprojekt. Enligt Anders Tegnell, chef för socialstyrelsens avdelning för kunskapsstyrning, kommer det inte att bli aktuellt att införa healing i vården. Det är därför som vi ska kalla Reiki för Reiki eller Reiki och inte healing. För healing kan vara hur mycket annat som helst och hör inte till Reiki.

Vi har alla fått lära oss att Reiki kan man ge oberoende av vilken religion man tillhör, oavsett vilket kön man har eller vilken filosofi man lägger i sin Reiki. Reiki är livsenergi och fungerar enligt de beröringsmetoder vi får lära oss tillsammans med en aktivering av Reikienergin. Det som ger resultat i en Reikisession är inte i första steget energin utan i första hand den beröring vi gör genom att vi lägger händerna på en annan människa och är närvarande. Det är Reiki!

Sen kan Reiki praktiseras och användas på andra sätt och då kan man kalla det för något annat. Kan vi få in Reiki i vården? Jag är övertygad om det. Kan vi få in healing i vården? Nej inte inom en överskådlig framtid därför att healing kan vara så mycket filosofi, religion eller på annat sätt styrt av åsikter och värderingar. Hit hör också energibehandlingar som innebär att man blandar healing, Reiki och spiritualistiska tankar.

Jag ska ta ett exempel: I artikeln skriver man att läkaren, som nu blivit granskad av socialstyrelsen, har utbildats av en ande som heter Ambres som är 2-3000 år gammal. Läkaren anser sig vara seriös i sin utövning av healingen då han lärt sig healingen från ett sk ” medium känd från tv”! Det är här det intressanta börjar. För vi kan ge Reiki eller ”healing” utan att tro på reinkarnation eller hur?

Vad är det då som säger att vi ska tro på medium och på s.k. andar som levt tidigare på jorden. Det jag vill påvisa är logiken i det hela. Man behöver inte tro på andevärlden, reinkarnation eller återfödelse för att praktisera Reiki och det måste vi vara noggranna med att både förstå och poängtera.

Det finns massor av människor som ger Reiki och som Reiki fungerar perfekt för. De kan vara djupt religiösa och behöver inte tro på en andevärld, men de använder sig av Reiki för att det fungerar för dem. Vad är det då vi vill att socialstyrelsen ska godkänna?

Jag vill att du ska se all den healingen som finns därute och verkligen se vad den står för och vad den innebär. För det du tror på, d.v.s. så som du väljer att se att healingenergin fungerar, det kommer också att bli din verklighet. Jag vill uppmuntra dig till att se Reiki och se potentialen i Reiki eftersom Reiki är något som redan finns omkring oss. Reiki är livsenergi = ki energi. Vi behöver inte andar eller någon som helst filosofi för att utföra Reiki. Men det är helt ok om man vill gå den vägen och använda sig av andar. Bara man är tydlig med vad man gör. Det är också därför jag är kritisk till alla Reikimetoder som använder Reiki i sitt namn utan att ha någon anknytning till Reiki.

Jag är fullständigt övertygad om att det som är rätt för alla människor, det är den rätta vägen. Hittar vi den röda tråden mellan alternativ medicin, komplementär medicin och beprövad vetenskap så hittar vi också den rätta vägen och Reiki blir godkänt.

Jag kan ärligt säga att jag inte skulle vilja ha ”healing” av någon som kanaliserar andevärlden för att ge healingen. Åtminstone vill jag godkänna anden innan den får arbeta med mig!

Sedan ska vi komma ihåg att våra tv – medium har blivit kända genom marknadsföring på vår tv. Vem eller vad kontrollerar dem? Bara för att någon är med på tv eller syns i annonser vad är det som säger att de är bäst? Har man fullständiga insikter för att man är läkare eller medium? Var logisk och tänk till…använd ditt förnuft. Jag personligen är verkligen glad att den traditionella vården kräver evidens och bevis för jag tror inte själv på allt alternativt jag möter. Det vill jag verkligen inte att socialstyrelsen heller gör. Vi måste möta samhället där samhället är med Reiki

Jag vill inte gå till en läkare med någon av mina barn som säger: vänta jag ska fråga min ande som är 5000 år gammal vad din son behöver. En läkare ska ha sin kunskap och behöver vi ett medium eller Reiki får vi vända oss till de som har kunskap inom de områdena. Det är viktigt att förstå att alla har de olika hjälp och olika information att ge oss beroende på det perspektiv de arbetar ifrån. Ingen blir bra på att kunna allting. Men vi kan bli bra på små delar och när vi sedan samarbetar får vi en större helhet och då ökar också möjligheterna för holistiskt tänkande.

Därför tror jag på MediReiki en evidensbaserad metod för Usui Reiki

16 aug 2019