Solkarina Sinnligkunskap

Usui Shiki Ryoho

Magiska Reikimöten

 

Året var nog 1999 kom det ett mejl i min inbox, det var en kvinna i Norge som ville lära sig Reiki. Vi bestämde via mejlen tid och plats och jag mötte upp henne och hennes man på en Statoil-mack för att åka vidare till kurslokalen för Reikigrund och fortsättningskurs. När vi möttes vid bensinmacken så kom kvinnan raka vägen fram och kramade om mig. För hon visste hur jag såg ut. Hon hade nämligen drömt att hon skulle åka utomlands och lära sig en healingmetod. När hon sedan kom in på min hemsida så visste hon att det var jag. I drömmen så hade hon, jag och hennes man mötts på ett berg i Tibet. Så när hon såg mig så kände hon igen mig på en gång.

Jag lärde paret Reiki och efter några år så återkom de för att lära sig Reiki 3. Sedan hörde jag inte av dem på många år tills det en dag ringde i min telefon. Det var mannen som ringde och ville komma till Umeå där jag då bodde för att träffa mig. Till saken hör att 1999 när vi träffades första gången så var han mycket sjuk. Han var förgiftad genom sitt arbete med kemikalier och under utrensningen efter Reiki 1 initieringen så trängde det ut järnskrot ur hans hud. Jag kände instinktivt att jag skulle ge honom det halsband jag bar på. Det var ett ankkors och för mig står ankkorset för liv. Då jag såg att livet höll på rinna ur honom så kände jag att manifestationen när jag gav honom halsbandet var viktig, så det var med glädje jag gav honom mitt vackra halsband.

När vi så träffades efter många år så var det en tibetansk lama som klev innanför min dörr. Det visade sig att efter att de lärt sig Reiki 3 så gick han och kvinnan skilda vägar. Han hade befunnit sig på en flygplats i Norge när hans ögon hade mött en tibetansk nunnas ögon. Han hade bara vänt sig om och sedan följt henne till Indien och Daresalam där hans höghet Dalai Lama har sitt residens.

Han stannade sedan i klostret i 5 år för att bli lama. En av de många examensprov de gjorde var att tillverka en liten figur i lera föreställande en munk. Inuti den lilla figuren var en rosakvarts placerad. Den lilla vackra statyn hade blivit välsignad i mitt namn av HH Dalai Lama, en jättestor ynnest och handling för min skull som jag kände mig så tacksam för. Den ville han överlämna till mig tillsammans med halsbandet som han ville återlämna.

Mannen reste vidare och det sista jag hörde av honom var när han genom en annan kvinna skickade en hälsning till mig:

Hej kära Solkarina, hoppas ni mår bra, önskar dig och din familj ett gott nytt år och massor av ljus och kärlek till dig. Jag är nu i Boston och Healer människor och djur, i februari 2012 jag kommer att resa till Brasilien för att arbeta på ett sjukhus för att läka cancerpatienter. Kram från mig

Tänk ändå vilka outgrundliga vägar den Reiki jag lärde honom 1999 tagit. Jag känner en stor ödmjukhet för att få sprida helandet över hela världen. Det ska du också göra för du vet aldrig var din Reiki slutar efter att du lämnat den vidare till någon annan.

Text: Solkarina

Solkarina Sinnligkunskap

Andlig podd Solkarina Sinnligkunskap

Youtube Solkarina

Instagram

Facebooksida

Reikibloggen

Kurser och utbildningar

19 apr 2019