Solkarina Sinnligkunskap

Usui Shiki Ryoho

När någon dör

Det finns inga ord i världen som kan förklara eller förändra det faktum att människor dör ifrån oss, ibland alldeles för tidigt. Min mamma dog på trettondagen 2011. Hon fick en stroke och försvann ögonblickligen. Hon hölls vid liv av maskiner så familjen skulle hinna dit och ta farväl av henne. Hon blev 56 år. Det var ett ögonblicksverk och min mamma fanns inte mer. Inget skulle någonsin bli som förr.

Trots det så känner jag en stor glädje att få vara närvarande i det ögonblick hon drog sitt sista andetag. Vi fick möjlighet att själva som barn till henne välja när ögonblicket skulle ske. Hela tiden jag var där så höll jag händerna på henne och gav henne Reiki. Fina mamma, låg där och såg ut att sova så vackert. Under mina Reikihänder så kände jag att hon inte var där, på något sätt var hon redan borta.  Jag fick en stark känsla av att det var hennes kroppsminnen i hennes kropp som jag gav Reiki till. Kanske tänkte jag så för att kroppen inte skulle känna sig chockad då det gått så fort.

 I det ögonblick de stängde av maskinerna som höll henne vid liv så hade jag min Reikihand på hennes hjärta. I samma ögonblick min mamma tog sitt sista andetag, slogs sitt sista hjärtslag, så kände jag det. Sen var hon borta.

För mig var det ett ovärderligt ögonblick att få hålla handen och ge Reiki på mammas hjärta när hon för alltid försvann. Men hålet i mitt eget hjärta har jag lärt mig att leva med. När någon dör så dör också en bit av oss själva. För ingenting blir någonsin sig likt igen.

Att möta döden, förlusten och sorgen har lärt mig mycket.

Text: Solkarina

 

 

24 apr 2019