Solkarina Sinnligkunskap

Usui Shiki Ryoho

Reiki för första gången

En elev berättar för mig

Nyligen hade jag en klient som ville ha en Reikibehandling. Det var hennes första gång vilket gjorde att hon inte hade några stora förväntningar utan lade sig ner på britsen och slappnade av. Innan jag ger en behandling brukar jag fråga klienten om de vill ta emot vägledning efteråt av det jag känner under sessionen vilket jag även frågade henne. Hon tackade jag och vi påbörjade behandlingen.

När behandlingen var över satte vi oss ner och samtalade. Jag fick berätta vad jag kände och kunde förmedla flera saker som gladde henne. Jag frågade om hon kände av några problem med äggstockarna då jag hade känt smärta vid höger äggstock samt sett en bild för mitt inre på en äggstock med en blåsa på som var röd. Hon berättade att hon hade tänkt söka läkarvård men att hon inte hade kommit sig för ännu. Jag sa till henne att jag skulle råda henne att uppsöka läkarvård för att utesluta problematik eller att kunna få ta del av vården som hon eventuellt behövde.

Under kvällen fick jag ett meddelande av klienten som skrev att hon direkt hade ringt läkaren och fått en tid samma dag. Det visade sig att hon hade en inflammation på höger äggstock och fick penicillin.

Med detta vill jag understryka hur viktigt det är att vi hänvisar klienterna till sjukvården när vi terapeuter känner olag i en klient. Vi Reikiterapeuter är ett komplement till sjukvården som är oerhört viktigt att ha med sig i vårt utövande av Reikimetoden.

En annan oerhörd viktig aspekt är hur vi förmedlar situationen till klienten. En del klienter är starkare och kan ta emot en sådan vägledning medans andra klienter kan bli orolig och skapa tankar som gör dem rädda.

 


Lär dig Reiki fysiskt eller på distans

Fysiskt och på distans

Reikigrundkurs

Reiki fortsättningskurs steg 2

Reikilärar-utbildning steg 3

19 apr 2019