Solkarina Sinnligkunskap

Usui Shiki Ryoho

Reiki och cellgiftsbehandlingar

Text: Solkarina 20131215


I många länder talar man främst inom vården om Reiki i kombination med äldrevård och cancer. När det gäller cancer handlar det inte om att bota som många kan missförstås att tro. Det handlar om att minska den stress som kroppen utsätts för framför allt när den får cellgiftsbehandlingar. Jag sitter och har en artikeln framför mig om ett sjukhus i England där en kvinna ger en gratis Reikibehandling efter att man fått cellgiftsbehandling.
De skriver att en typisk session tar ungefär 20 minuter och de varma händerna läggs då på olika positioner på kroppen. Huvud, ögon, öron, nyckelben, solarplexus, knän och fötter. Där talar man öppet och ärligt om de varma händerna som energi som flödar till och in i patienten. De upplever stressen och tröttheten och påverkas direkt. Sjukhuset har dokumenterat det på en skala mellan 0 – 10. Innan de fått Reiki upplever cellgiftspatienterna att de ligger på en stressnivå som är mellan 7 – 8 av 10 möjliga. När de fått en stunds Reiki är den lägre och oftast 0. Cellgiftspatienterna upplever en betydligt minskad stress.

Jag tänker så här, är det inte tråkigt att vi inte på något sätt kan komma fram till hur vi på detta sätt skulle kunna introducera det på sjukhus i Sverige. Åtminstone på försök!
Vilket landsting eller sjukhus kommer att våga vara de första?
Jag tror det skulle vara genomförbart imorgon dag. Det jag tror är ett stort hinder idag är att människor vill ha betalt för att göra detta. Den dagen vi får volontär-grupper som delar sin Reiki för att de vill, då kommer vi att kunna få effekter som så småningom kan leda oss till att det blir en del av den svenska vården och återhämtningen.

Läkarna ska inte behöva vara bra på Reiki, men vi som jobbar med Reiki måste bli bättre på Reiki och på att uppvisa kvalitativa krav under utbildningar tex.
Ingen är bra på allt, men alla är bra på något

Cellgiftsbehandling är ett gift som slår ut alla celler i kroppen som delar sig snabbt. De hämmar celltillväxten. Kemoterapin har biverkningar som illamående, utmattning, håravfall bl.a. Men används för att döda de cancerceller som inte går att operera bort. Biverkningarna är förstås mycket stressande för kroppen.


Solkarina Sinnligkunskap

Andlig podd Solkarina Sinnligkunskap

Youtube Solkarina

Instagram

Facebooksida

Reikibloggen

Kurser och utbildningar

21 aug 2019