Solkarina Sinnligkunskap

Usui Shiki Ryoho

Så använder jag Reiki dagligen

Text Solkarina

Först måste jag nog göra en tillbakablick för att se Reiki i mitt liv just nu. De tre första åren när jag lärt mig Reiki så provade jag Reikin och försökte förstå den. Nästa fyra år hade jag ganska bra koll på hur Reikin fungerade. Det var många prövningar jag gick igenom. För jag kan se att när jag är flitig på att ge mig själv Reiki så rensar jag också ut en massa gammalt helt automatiskt. Det blir förändringar i livet eftersom jag plötslig ”ser” sammanhang mera. Efter fem till sju år med Reiki så tar man någonstans besluten att fortsätta med Reiki och det tror jag gäller alla Reiki utövare.

Under den här tiden hinner man integrera Reiki med sitt vanliga liv och helt enkelt ge sin egen Reiki en plats i livet. Jag tror det är viktigt att lära känna sig själv och gå igenom den här fasen. När jag känner mig själv så känner jag också vad som händer med mig själv när jag interagerar med andra människor eller ställs inför olika beslut. Det är alltid svårare att känna sig själv när man är omgiven av människor för då tar man in så mycket intryck och det är lätt att tappa bort sig själv. Ensamhet är viktig och stunder där man ger sig själv Reiki. För samhället är fullt av intryck

Eftersom jag lärt känna vad Reikienergin väcker inom mig. Så kan jag lätt och snabbt tona in mig på Reikikänslan. Då känner jag stillheten och flödet inom mig. Det är något jag verkligen använder som en startpunkt varje dag för att känna mig närvarande. Har jag bara kontakt med Reikikänslan inom mig så känns det som mitt medvetande expanderar och det är alltid den perfekta känslan att fundera, skapa och leva i.

Jag har alltid en stund varje dag när jag talar med min kropp. Jag går helt enkelt igenom hela kroppen från fötter till huvud och stämmer av att varje kroppsdel har det bra. När jag gör det så flödar också Reiki energin ut till hela kroppen och ett stort lugn infinner sig. Både kroppligt, mentalt och emotionellt. Jag vet hur jag själv mår och vet då vad jag vill eller behöver. Jag tror att detta är ett stadium som är viktigt att nå och sedan öva vidare på. För när jag har kontakt med Reikikänslan är det lättare att analysera olika saker objektivt. Då kan jag se både mig själv och andra mer klarsynt. Reiki är att leva i ett konstant livsflöde i varje ögonblick av dagen.
Så från att ha gett mig själv Reiki fysiskt så har jag utvecklat förmågan att egentligen ge mig själv en hel behandling Reiki bara genom att ta en stunds stillhet varje dag. Utan ansträngning bara skapa en känsla av närvaro och värme. Det är viktigt att ge sig själv Reiki varje dag fysiskt. Det är först då efter många års träning som du kommer att skapa så starka kanaler inom dig så du både tänker, känner och lever Reiki. Mitt dagliga liv med Reiki handlar om att hela tiden varje ögonblick vara i den varma känslan och rörelsen som Reiki energin skapar som en kanal inombords.

Jag tror verkligen det är viktigt att öva in den känslan. Fortsätter vi med Reiki efter den magiska sjuårsgränsen så kan Reiki visa alla vägar i livet vi behöver och vi kommer alltid att ha stöd och aldrig sakna något. Jag får allting jag behöver och har inte saknat något i mitt liv de senaste 15 år

©solkarina.se

/1280-x-777-solkarina.jpg

Solkarina // Hemsida

Solkarina Sinnligkunskap

Andlig podd Solkarina Sinnligkunskap

Youtube Solkarina

Reikipodden youtube

Instagram

Facebooksida

Reikibloggen

Kurser och utbildningar

4 maj 2019