Solkarina Sinnligkunskap

Usui Shiki Ryoho

Vad Reiki betytt för Lena en Reikiutövare

Första gången jag kom i kontakt med Reiki var 1994, jag bodde i Halland och blev erbjuden en Reikikurs tillsammans med några andra tjejer. Först sa jag ja för det kändes rätt, men omständigheterna gjorde att jag inte kunde genomföra den.


Åren gick och jag kom i kontakt med healing lite då och då, men det var alltid något som kom i vägen. Idag kan jag se att det verkligen var meningen att jag INTE skulle gå hela vägen för jag var inte mogen för det.


År 2009 kom jag återigen i kontakt med Reiki. En arbetskamrat skulle gå en kurs hos en Reikimaster och undrade om inte det var något för mig också. Även denna gång kom det saker i vägen och jag gick inte den kursen.


Efter några månader började det hända något med mig. Jag gjorde stora förändringar i mitt liv. Valde bort människor som jag egentligen inte ville ha där. Och en dag så bara ”kom” det! Jag ringde upp Reikimastern och frågade om hon skulle ha någon Reikikurs snart? Hon svarade att hon precis satt och förberedde för en ny kurs, då hon hade flyttat och inte kommit igång riktigt.
Denna gången gick jag kursen och jag ångrar det inte en sekund! Jag ser verkligen en anledning att jag inte tog in Reiki i mitt liv tidigare för jag var inte mogen för vad det skulle föra med sig.


Jag minns när jag gick Reiki 1, hur jag satt där och sa att jag gick där för min egen skull och skulle INTE behandla andra. I dag lever jag och andas REIKI. Jag ger Reiki till de som behöver det och är oerhört tacksam för att jag har förmånen att få dela med mig av denna energi!
Efter initieringen av Reiki 2 så hamnade jag i en sanningssägande tillstånd! Jag var bara tvungen att tala om sanningar för mina nära och kära. Och jag grät floder! Men när det var gjort kände jag mig som en ny människa! Det blev en rening för mig, av mig själv! Detta kändes verkligen nödvändigt för att kunna gå vidare!


Under dessa år som jag haft Reikin i mitt liv, så har jag aldrig slutat förundras! Hur man kan hjälpa sig själv och andra, att man faktiskt gör skillnad! Likaså att begränsningarna är få om man bara kan se var man kan använda dem! Jag minns när jag hörde en kvinna som alltid la Reiki runt sin bil t.ex. för att den skulle stå skyddad när hon lämnade den! Likaså när jag upptäckt att min Reikimaster sände kontinuerlig Reiki via sin Reikisändare, så fantastiskt tyckte jag. Idag är Reikisändare något som jag använder väldigt mycket i mitt dagliga liv!
Jag minns när jag började bjuda hem människor i min närhet på behandlingar, hur glad jag blev då de bekräftade hur väl de mådde efteråt. Eller när en gravid arbetskamrat mådde dåligt och behövde hjälp.


Hur jag tvekade men kände inombords att jag skulle ge henne Reiki, inte barnet! Hon sov under behandlingen och under flera veckor efter behandlingen kunde hon sova på nätterna vilket hade varit stört omöjligt tidigare!

Jag gav inte barnet medvetet Reiki men när han var född så kände han verkligen igen energierna, då det räckte att jag la mina händer över honom då han var ledsen så blev han lugn.
När jag blev initierad och lärde mig att skicka Reiki på distans öppnade det sig en alldeles ny värld. Vilket fantastiskt sätt att hjälpa sig själv och andra. Jag kan befinna mig på andra sidan jorden men Reikin letar sig fram till rätt person! Eller det fantastiska i att man faktiskt kan skicka Reiki till kommande händelser, relationer eller till och med skicka bakåt i tiden!

Jag skickade en gång Reiki till en kvinna som ammade sitt barn. Hon var så ledsen för att det kom ingen mjölk ur bröstet och kom det något så ville inte dottern äta. Jag bad henne att smsa mig då det var dags nästa gång för amning. Hon skickade ett sms till mig och jag sände Reiki till henne och amnings-situationen. Jag kände hur besvärligt det var för kvinnan och även för barnet. Men det lossnade och känslan blev skön! Efter en stund ringde kvinnan upp mig och grät!

Det hade funkat! Hon var så lycklig och tacksam. Det var jag också! Tacksam för att kunna hjälpa!


Det tog mig 15 år innan jag var mogen för steget och jag ångrar det inte en sekund. Reikin öppnade upp mitt liv att våga leva så som jag är ämnad att göra och att försöka leva efter Reiki-idealen är idag något självklart! Jag tar ansvar för mitt liv och utvecklar mig själv hela tiden och är otroligt tacksam för det!

18 aug 2019