Solkarina Sinnligkunskap

Usui Shiki Ryoho

Volontärernas uppgift på sjukhus i Australien

Text Solkarina 20131215

Jag blir verkligen imponerad av att läsa hur ett sjukhus i Australien söker efter volontärer som kan någon av de terapier som de har på sin lista. De kan då komma och dela med sig av sina kunskaper en halv dag i veckan. Jag tänker på människor jag möter i Sverige och undrar om någon är villig att ge av sina terapier gratis till sjukhusen.

För då kommer vägen dit att gå snabbare.

Människor ringer mig och säger att nu är jag redo att starta eget och börja jobba på sjukhus med Reiki. De förstår inte att vi är på medeltiden vad gäller sådant samarbete. Det är viktigt att inte nedvärdera vården utan istället visa vad vi kan bidra med för att förbättra den. Kanske till och med utan kostnad!

Det är inte bara Reiki utan en massa olika terapier, healingmetoder och kroppsterapier som erbjuds.

Många människor i Sverige går sjukskrivna, förtidspensionerade, de som har mycket egen tid eller inte kan arbeta av andra anledningar. Tänk vilken resurs de utifrån sina förutsättningar skulle kunna vara för skolan, förskolan, äldrevården, sjukhusen

De flesta som lärt sig någon form av terapi eller Reiki har ofta gjort det för att de själva har haft något problem de sökt hjälp för i komplementärmedicinen. Sedan har de blivit så intresserade att de lärt sig själva. Jag tror att Sverige har väldigt välutbildade alternativa terapeuter som lärt sig på vägen för att de en gång i tiden ville hjälpa sig själva. Dessa människor är också en oerhörd resurs i samhället.

Jag tror att alla har en plats det handlar bara om att hitta den

Jippi säger jag 2019 så finns en evidensbaserad Reiki nämligen MediReiki®


Solkarina Sinnligkunskap

Andlig podd Solkarina Sinnligkunskap

Youtube Solkarina

Instagram

Facebooksida

Reikibloggen

Kurser och utbildningar

21 aug 2019